BAANBREKEND BOUWEN

Baanbrekend bouwen in staalframe met calculator/werkvoorbereider Hans van der Rijt

Baanbrekend bouwen kunnen wij niet zonder onze specialisten op kantoor, in de productiehal en op de bouwplaats. Daarom stellen wij graag de mensen achter C3 Staalframebouw aan u voor. Derde in de reeks is onze concert- en stedentrip liefhebber Hans van der Rijt. Hans werkt sinds september 2021 bij C3 Staalframebouw als calculator/werkvoorbereider: “Een afwisselende functie waarbij ik het gehele proces van A tot Z meemaak”. In dit interview vertelt hij hoe zijn gemiddelde werkweek eruitziet, over projecten waar hij trots op is en de voordelen van bouwen met staalframe.

Calculator/werkvoorbereider bij C3 Staalframebouw

Na wat rondsurfen op het internet kwam Hans de vacature voor calculator/werkvoorbereider bij C3 Staalframebouw tegen: “De vacature bleef op een of andere manier bij mij hangen, waardoor ik na een tijdje besloot te reageren. Ik heb verschillende gesprekken gehad en ben daardoor heel enthousiast geworden over C3 Staalframebouw. Het gevoel was goed en ik vond het ook leuk om te gaan werken bij een bedrijf dat innovatief is, altijd streeft naar kwaliteit en buiten de gebaande paden durft te denken.” Wanneer we Hans vervolgens vragen of hij ons meer kan vertellen over zijn werk als calculator/werkvoorbereider door een gemiddelde werkweek te omschrijven, dan vertelt hij dat elke dag eigenlijk anders is. Hans: “Ik ben voornamelijk bezig met het calculeren van prijsaanvragen aan de hand van bouwkundig en constructief tekenwerk. Dit betekent dat ik de aanvragen van onze klanten vertaal naar een prijsopgave voor staalframebouw. Na opdracht is het zaak om de informatie en werkzaamheden van de verschillende partijen af te stemmen, om de juiste inkopen te doen en om de planningen op te zetten, zodat de uitvoering van het project gladjes verloopt. Ik werk hiervoor veel samen met alle afdelingen, waardoor ik eigenlijk van alle facetten op de hoogte ben en het proces van A tot Z meemaak. Die variatie in mijn werk maakt het voor mij erg leuk.”

Baanbrekend bouwen

Hans was hiervoor werkzaam als werktuigbouwkundige in een industriële omgeving, wat toch anders is dan bouwen met staalframe. Hans: “Ik kende staalframebouw nog niet, maar door de positieve gesprekken tijdens mijn sollicitatieprocedure ben ik erachter gekomen dat bouwen met staalframe juist heel veel voordelen heeft. Het is licht, slank en sterk materiaal, waarmee je snel kunt bouwen. Daarnaast kun je het ook nog eens op allerlei niveaus prefabriceren. Van profielen en wanden tot complete units. Staalframebouw biedt hiermee veel mogelijkheden voor verschillende vraagstukken omtrent huisvesting en bouw, zowel in Nederland als daarbuiten. Dit maakte het voor mij heel interessant om de overstap te maken naar C3 Staalframebouw.”

Transformatie van de Pastoor van Arskerk in Delft: een project om trots op te zijn

Als Hans terugkijkt op de afgelopen maanden, is er één project die er voor hem met kop en schouders bovenuit steekt: de transformatie van de Pastoor van Arskerk in Delft naar zestien duurzame en unieke nieuwbouwwoningen en appartementen. Hans: “Deze aanvraag was één van mijn eerste projecten waaraan ik heb gecalculeerd en die ook opdracht is geworden. Het project was voor mij een duik in het diepe, omdat ik mij staalframebouw nog eigen moest maken. Maar ook qua omvang en specifieke detailleringen en verbindingen lagen er interessante uitdagingen. Het is mooi om nu als werkvoorbereider van deze opdracht mee te werken en dit bijzondere project gerealiseerd te zien worden.”

Benieuwd wat C3 Staalframebouw voor u kan betekenen en wat de mogelijkheden van staalframebouw zijn voor uw project? Neem dan gerust contact met ons op! Wilt u net als Hans ook meewerken aan baanbrekende projecten? We zijn nog op zoek naar een meewerkend voorman. Bekijk onze vacature en solliciteer. Of stuur een open sollicitatie naar info@c3staalframebouw.nl.