BAANBREKEND BOUWEN

C3 Staalframebouw en Triple C: de perfecte vertaling van ontwerp naar resultaat

Van engineering tot en met de bouwbegeleiding: bij C3 Staalframebouw kan iedereen terecht voor een complete dienstverlening. Met een eigen engineer in huis en een mooie productielocatie in Someren voor de prefabricage van staalframe elementen, hebben we het grootste deel van het proces volledig in eigen hand. Daarnaast werken we nauw samen met sterke en betrouwbare partners. Eén van die partners is Triple C Bouw- en Projectmanagement. In dit interview vertelt Peter van Eerd, bouwmanager en oprichter van Triple C, alles over de samenwerking: “Om het bouwproces ook ná de oplevering van het staalframe soepel te laten lopen, pakken wij voor particulieren de bouwbegeleiding op.”

Onafhankelijke bouwbegeleiding bespaart kosten

Alweer tien jaar houdt Triple C zich bezig met de bouwbegeleiding voor particulieren en inmiddels ook de zakelijke markt. “Ik kom zelf uit de aannemerij en heb vanuit die kant dertig jaar gezien hoe het werkt”, vertelt Peter. “Die kennis gebruik ik nu om alles perfect te regelen voor de particulier. Zo doen wij rechtstreeks zaken met uitvoerende partijen, daar zit niemand tussen. Hierdoor zijn wij honderd procent onafhankelijk. We hebben geen financieel belang bij wie de werkzaamheden uitvoert. Dit scheelt flink in de kosten voor de particulier.”

Het komt regelmatig voor dat mensen een staalframe woning kopen, maar niet goed weten hoe ze daarna verder moeten. Om de bouw soepel door te laten lopen, adviseert C3 particulieren daarom samen te werken met Triple C. Peter: “Zodra de staalframewoning klaar is voor uitvoer, coördineren wij alles buiten. Denk aan planning, transport en de afstemming met bijvoorbeeld stukadoors en elektriciens. Wij zorgen dat alles sleutelklaar is en doen ook de nazorg. Klemt er een deur of doet de vaatwasser het niet, dan roepen we de leverancier terug. Dit doen we allemaal tegen een vaste, vooraf afgesproken prijs.”

Samen bouwen vanuit het oogpunt van de klant

“Wat de toegevoegde waarde van onze samenwerking is voor de klant? Samen zijn we in staat om het ontwerp van een architect te vertalen naar het gewenste product”, legt Peter uit. “Dit klinkt heel simpel, en dat zou het ook moeten zijn. Maar als de architect alleen de omgevingsvergunning in zijn opdracht heeft zitten, komt er bijvoorbeeld nog veel coördinatie kijken bij het tot stand brengen van de juiste uitvoeringsdetails. Dit doen we in overleg met C3. Zo krijgt de klant altijd het plaatje zoals de architect dat bedoeld heeft. De perfecte vertaling van ontwerp naar resultaat.”

Omdat C3 en Triple C al zo’n tien jaar met elkaar samenwerken, hebben ze al veel in het proces kunnen standaardiseren. Peter: “Staalframebouw is natuurlijk systeembouw. En hoe meer je terugbrengt naar het systeem, hoe efficiënter je kunt werken. Inmiddels is een groot deel van ons werk in samenwerking met C3. Omdat we altijd in hetzelfde bouwpatroon werken en details gestandaardiseerd hebben, ligt de oplossing voor de klant vaak al klaar op het moment dat we met het schetsontwerp om de tafel zitten.”

Focus op bouwen in staalframe

Inmiddels heeft Triple C het zo druk met staalframeprojecten, dat ze zich hier echt op kunnen focussen. “Wij hebben een hele sterke voorkeur voor staalframe”, vertelt Peter tot slot. “Als er mensen bij ons komen die een woning willen bouwen, adviseren wij altijd C3 Staalframebouw. Kiezen ze liever niet voor staalframe, dan adviseren wij ze om ergens anders heen te gaan. Door steeds met dezelfde partijen samen te werken, hebben we de kwaliteit verbeterd en het tempo verhoogd. Daar profiteren ook de klanten van C3 van.”

Benieuwd wat C3 Staalframebouw en Triple C voor uw project kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op!