CONCEPT

Doos-in-doos

Doos-in-doos in staalframe

Een (monumentaal) pand transformeren of renoveren en tegelijkertijd de isolatiewaardes, brand- en/of geluidwering verbeteren? Het kan met het doos-in-doos-principe in staalframe.

Bij het doos-in-doos-principe wordt binnen een bestaand gebouw een extra schil (wanden, vloeren, plafonds) gecreëerd. Vaak om het thermische en akoestische comfort te optimaliseren. Maar wij trekken het breder. Wij zien het ook als systeem om in bestaande gebouwen nieuwe ruimten te creëren. Bijvoorbeeld door voorzetwanden voor bestaande wanden en gevels te plaatsen, al dan niet in combinatie met nieuwe verdiepingsvloeren en plafonds. Zo kan bijvoorbeeld een monumentaal kerkgebouw met het doos-in-doos concept in staalframe snel getransformeerd worden naar appartementen met het gewenste isolatieniveau. Brandveilig én zonder geluidshinder van zowel onder-, boven- als naastgelegen ruimtes.

Meer weten over doos-in-doos in staalframe of bent u benieuwd wat wij voor uw project kunnen betekenen?

Laag in gewicht
Grote mate van ontwerpvrijheid
Eenvoudig leidingen aanbrengen in de elementen
Slank, dus een groter Bruto Vloeroppervlak (BVO)

De voordelen

Staalframe is vanwege zijn gunstige eigenschappen uitermate geschikt voor het doos-in-doos-principe. Het is isolerend, brand- en geluidwerend. Dankzij het lage gewicht en slanke profiel van staalframe hoeven er minder aanpassingen gedaan te worden aan de bestaande fundering én neemt het minder ruimte in beslag.

Doordat wij een groot gedeelte van de doos-in-doos constructie prefabriceren, is het bouwtempo hoog en is er weinig overlast voor de omwonenden. We zijn maar kort op de bouw aanwezig, hebben minder zwaar materiaal nodig en produceren tot 90% minder afval op de bouwplaats.

DE
KRACHT
VAN

  • Kennis en ervaring
  • Oplossingsgericht denken
  • Duurzaam bouwen
  • Blijvend innoveren

Het concept

Flexibel en circulair

Bouwen met staalframe is duurzaam, flexibel én efficiënt. En doordat staal slank, licht, sterk én maatvast is, is het toepasbaar binnen ieder project. Dankzij de grote mate van ontwerpvrijheid en de korte bouwtijd, creëert u snel nieuwe ruimten in een bestaand gebouw.

De constructie

Staalframe is ijzersterk

Wij garanderen een ijzersterke constructie, omdat onze eigen engineers nauwgezet de krachtigste constructies ontwerpen én doorrekenen. Het materiaal kent goede eigenschappen ten aanzien van isolatie, brand- en geluidwering, is ongevoelig voor schimmels en ongedierte én leidingen zijn eenvoudig door te voeren. Daarnaast is het snel en eenvoudig te monteren in alle omstandigheden.

De connectie

Breed en specialistisch netwerk

We begrijpen dat succesvolle bouwprojecten verder gaan dan alleen het fysieke bouwproces. Daarom hebben we strategische relaties opgebouwd met gespecialiseerde partners die uitblinken in verschillende facetten van de bouwindustrie. Hierdoor kunnen wij onze klanten voorzien van een uitgebreide reeks diensten, met aandacht voor elk detail.

Staalframe
vs. andere
bouwmethoden
voor doos-in-doos

“Het is niet alleen een innovatieve bouwmethode, maar er kan ook nog eens kwalitatief, duurzaam en betaalbaar mee gebouwd worden. En dat past bij onze visie op de bouw.”

-Frank van Herk, directeur/eigenaar @ C3 Staalframebouw-

Benieuwd hoe je slimmer, sneller en duurzamer een bouwt met staalframe? Neem vrijblijvend contact op en we vertellen je graag meer!

DOOS-IN-DOOS GEREALISEERD
IN STAALFRAME

VAN KERKGEBOUW NAAR ZORGAPPARTEMENTEN – Apeldoorn

  • 9 appartementen en algemene ruimten
  • 2 Verdiepingen
  • Maatschappelijk karakter