CONCEPT

Herbestemming

Herbestemming in staalframe

De transformatie van oude fabrieksgebouwen tot loftappartementen of van een historische school tot cultureel centrum. Staalframebouw is het antwoord voor ieder herbestemmingsproject.

Bij een herbestemming transformeren we een bestaand gebouw of gebruiken we opnieuw een stuk vastgoed voor een ander doel dan waarvoor het oorspronkelijk was ontworpen of gebruikt. Dit kan een strategische benadering zijn om verouderde, leegstaande of onderbenutte gebouwen nieuw leven in te blazen en ze aan te passen aan de veranderende behoeften.

Meer weten over herbestemming in staalframe of bent u benieuwd wat wij voor uw project kunnen betekenen?

Flexibel
Snelle bouwmethode
Duurzaam
Grote mate van ontwerpvrijheid

De voordelen

Dankzij de flexibiliteit, duurzaamheid en efficiëntie van staalframe, is staalframebouw een waardevolle oplossing bij ieder herbestemmingsproject. De impact op de structuur en omgeving wordt namelijk tot een minimum beperkt. Daarnaast is staalframe licht, slank, sterk, circulair, isolerend, brand- en geluidwerend.

Doordat wij een groot gedeelte van de constructie prefabriceren, is het bouwtempo hoog en is er weinig overlast voor de buurt. We zijn maar kort op de bouw aanwezig, hebben minder zwaar materiaal nodig en produceren tot 90% minder afval op de bouwplaats.

DE
KRACHT
VAN

  • Kennis en ervaring
  • Oplossingsgericht denken
  • Duurzaam bouwen
  • Blijvend innoveren

Het concept

Grote ontwerpvrijheid

De kracht van staalframebouw? Minimale bouwtijd, maximaal resultaat. Bouwen met staalframe is namelijk duurzaam, flexibel én efficiënt. Daarnaast zijn staalframeconstructies licht van gewicht en slank van profiel, maar ijzersterk, waardoor bestaande gebouwen makkelijk zijn aan te passen naar een nieuwe functie, zonder ingrijpende constructieve aanpassingen.

De constructie

Slank, licht en sterk

Staalframe is de ideale basis voor de herbestemming van een gebouw. Het voldoet aan alle bouwfysische eisen en normen. Het is geluids- en brandwerend, zeer goed isolerend én aardbevingsbestendig. Kortom, een herbestemming in staalframe staat als een huis.

De connectie

Breed en specialistisch netwerk

We begrijpen dat succesvolle bouwprojecten verder gaan dan alleen het fysieke bouwproces. Daarom bouwen wij altijd in samenwerking met ons sterke, betrouwbare netwerk. Hierdoor kunnen wij onze klanten voorzien van een uitgebreide reeks diensten, met aandacht voor kwaliteit en detail.

Staalframe
vs. andere
bouwmethoden
voor herbestemming

“Herbestemming is als het herschrijven van een verhaal, waarbij staalframebouw de stevige zinnen zijn die de structuur van dat nieuwe hoofdstuk vormgeven.”

Benieuwd hoe je slimmer, sneller en duurzamer een bouwt met staalframe? Neem vrijblijvend contact op en we vertellen je graag meer!

HERBESTEMMINGEN GEREALISEERD IN STAALFRAME

VAN KLOOSTER NAAR ZORGAPPARTEMENTEN – Horn

  • Prefab gevelelementen
  • Voorzetgevels incl. kozijn en gevelafwerking
  • Nieuwbouw en doos-in-doos principe