CONCEPT

Optopping

Optopping in staalframe

De levensduur van een gebouw verlengen? Kies voor een optopping in staalframe. Bij een optopping voegen wij namelijk één of meerdere lagen toe boven op een bestaand gebouw. Dit kan alleen als de constructie licht is. Een lichte constructie beperkt namelijk de extra belastingen op het gebouw en voorkomt kostbare versterkingen van de bestaande constructie en fundering. In combinatie met de uitstekende constructieve eigenschappen van staalframe, is staalframebouw bij uitstek geschikt voor optoppen. Lichter bouwen dan in staalframe gaat namelijk niet!

Optoppen bespaart een hoop werk, afval en kosten

De toevoeging van een extra laag verandert, verbetert of versterkt de functie van het gebouw, waardoor het bestaande gebouw niet zomaar gesloopt hoeft te worden. Optoppen bespaart dus niet alleen een hoop werk, afval en kosten, het kan ook de uitstraling van het pand en de verhuur- en/of verkoopbaarheid verbeteren.

Daarnaast wordt er geen aanspraak gemaakt op schaarse bouwgrond en worden de nieuwe bouwlagen een toegevoegde waarde op stedelijk niveau. De buurt, wijk en stad worden -of blijven- zo aantrekkelijke vestigingsplaatsen voor bewoners en bedrijven.

Meer weten over optoppingen in staalframe of bent u benieuwd wat wij voor uw project kunnen betekenen?

Laag in gewicht
Grote overspanningen mogelijk
Korte bouwtijd – minder overlast
Goedkoper

De voordelen

Een pand uitbreiden met een extra verdiepingslaag, eventueel met een grote overspanning? Een optopping in staalframe is het antwoord. Het is isolerend, brand- en geluidwerend én slank.

Doordat wij een groot gedeelte van de constructie prefabriceren, is het bouwtempo hoog en is er weinig overlast voor de buurt. We zijn maar kort op de bouw aanwezig, hebben minder zwaar materiaal nodig en produceren tot 90% minder afval op de bouwplaats.

DE
KRACHT
VAN

  • Kennis en ervaring
  • Oplossingsgericht denken
  • Duurzaam bouwen
  • Blijvend innoveren

Het concept

Sterk en circulair

De kracht van staalframebouw? Minimale bouwtijd, maximaal resultaat. Bouwen met staalframe is namelijk duurzaam, flexibel én efficiënt. De ontwerpvrijheid is groot en de bouwtijd kort, doordat wij veel prefabriceren.

De constructie

Slank, licht en sterk

Doordat staalframe slank, licht en sterk is, hoeven er minder aanpassingen gedaan te worden aan de bestaande constructie en fundering van het gebouw. Daarnaast zijn ook grote overspanningen mogelijk, waardoor u veel ontwerpvrijheid hebt.

De connectie

Breed en specialistisch netwerk

We begrijpen dat succesvolle bouwprojecten verder gaan dan alleen het fysieke bouwproces. Daarom hebben we strategische relaties opgebouwd met gespecialiseerde partners die uitblinken in verschillende facetten van de bouwindustrie. Hierdoor kunnen wij onze klanten voorzien van een uitgebreide reeks diensten, met aandacht voor elk detail.

Staalframe
vs. andere
bouwmethoden
voor optoppingen

“Wist u dat..?! Optoppen in staalframebouw is in acht van de tien gevallen 15 tot 20% goedkoper dan optoppen op de traditionele manier.”

Benieuwd hoe je slimmer, sneller en duurzamer een bouwt met staalframe? Neem vrijblijvend contact op en we vertellen je graag meer!

OPTOPPINGEN GEREALISEERD
IN STAALFRAME

OPTOPPING 6 APPARTEMENTEN – Warmond

  • 6 nieuwe appartementen gerealiseerd
  • Constructieve uitdaging
  • Minimale bouwoverlast