Diensten

Diensten: van engineering tot realisatie

Als specialist in staalframebouw prefabriceren, leveren en monteren wij staalframe voor zowel de particuliere als zakelijke markt. Van engineering tot realisatie: wij faciliteren het gehele proces van staalframe cascobouw. Dit doen wij volgens de kwaliteitseisen die zijn bepaald in het KOMO-keurmerk.

Met ons complete pakket aan diensten komen wij tot constructieve totaaloplossingen. Zo realiseren we, in samenwerking met ons sterke netwerk, snel de meest innovatieve en duurzame oplossingen. Inmiddels hebben wij dan ook al vele uiteenlopende projecten gerealiseerd die het resultaat zijn van baanbrekend bouwen.

Prefabricage

Prefabricage

Korte bouwtijd – Duurzaam – Beperkte CO2 footprint

Staalframe vormt de ideale basis voor prefab elementen. Op onze eigen productielocatie produceren en assembleren we de prefab staalframe elementen, om ze vervolgens naar de bouwplaats te vervoeren en daar te monteren. Alles is mogelijk, van halffabricaten tot volledig afgebouwde modulaire units.

 

De mate van prefabricage hangt onder andere af van de wensen van de klant en het soort project. Wij adviseren u hier graag in.

Montage

Montage

Kennis – Volledige montage

Indien gewenst monteren wij de prefab elementen bij u op de bouwplaats. Dat doen we inclusief al het benodigde horizontale- en verticale transport. Wij zetten (VCA-) gekwalificeerde montageploegen in, zodat u zeker weet dat wij veilig en volgens wet- en regelgeving werken. Heeft u tijdens de montage een vraag? Dan is onze montageleider het eerste aanspreekpunt.

Engineering

Engineering

Veel ontwerpvrijheid – Slank, licht en sterk

Bouwen in staalframe begint bij het bouwkundig ontwerp. Dit werken wij uit naar een constructief ontwerp in staalframe, inclusief de constructieberekeningen. Vervolgens zetten we de overzicht-, montage- en elementtekeningen van het staalframe op, inclusief de benodigde details. Onze engineer doet dit in 3D, in het programma Tekla-Structures, zodat u een goed beeld krijgt van het eindresultaat. En de architect en aannemer er meteen mee aan de slag kunnen.

 

Waar nodig nemen wij ook het uitwerken van de bouwkundige details, het maken van de Het maken van bouwbesluitberekeningen, het opstellen van brand- en geluidsrapporten, het bepalen van bijvoorbeeld de isolatiewaardes en de aanvraag van een omgevingsvergunning voor u uit handen.

Advies & begeleiding

Advies & begeleiding

Meer dan 10 jaar aan kennis en ervaring

Al meer dan tien jaar hebben wij de meest complete kennis en ervaring op het gebied van staalframebouw. Deze kennis delen we graag en we vervullen dan ook een adviserende rol. Bijvoorbeeld bij de uitwerking van details, bij het voorzien in montagehandleidingen en werkplannen of bij het geven van instructies op de bouwplaats.

Concepten

Zakelijk

Particulier

“Of je nu traditioneel of met staalframe bouwt, de architectuur kan er precies hetzelfde uitzien. Het voordeel zit hem voor mij vooral in het proces, de snelheid en nauwkeurigheid van bouwen met staalframe. Dit betekent namelijk dat de faalkosten dalen.”

-Ir. Rob van leuven, Architect BNA-

Benieuwd hoe je slimmer, sneller en duurzamer een bouwt met staalframe? Neem vrijblijvend contact op en we vertellen je graag meer!

SAMENWERKINGSVERBANDEN

Bouwen doen wij als specialist altijd in samenwerking met ons sterke, betrouwbare netwerk. Door te werken met vaste partners -in de vorm van samenwerkingsverbanden- kunnen wij garant staan voor onze kwaliteit. We weten wat we aan elkaar hebben. Daardoor kunnen we snel schakelen en samen in korte tijd mooie projecten opleveren voor onze klanten.

Een van onze vaste samenwerkingspartners is Thuis in Aanbouw. Met Thuis in Aanbouw bestaat de mogelijkheid om in korte tijd, met een zelf samengestelde aanbouw, je eigen woning te vergroten. C3 Staalframebouw is vaste partner voor het leveren en monteren van deze prefab aanbouwen.

Garant staan voor kwaliteit. Daar gaat het Platform Staalframebouw (PSFB), een entiteit binnen de organisatie Bouwen met Staal, sterk aan bijdragen. PSFB is namelijk hét kenniscentrum voor koudgevormd bouwend en -minnend Nederland. Ook zijn zij de centrale zendmast voor staalframebouw, om de praktijk ervan te verbeteren en te verhogen. C3 Staalframebouw is met Frank van Herk vertegenwoordigd in de Stuurgroep van dit orgaan.

Partners