Baanbrekend bouwen

Over ons

Wij zijn C3 Staalframebouw, sinds 2010 specialist in staalframebouw. Met onze constructieve totaaloplossingen faciliteren wij het gehele proces van cascobouw – van engineering tot realisatie. In harmonieuze samenwerking met ons sterke netwerk, realiseren we snel de meest innovatieve en duurzame oplossingen. Koploper in staalframebouw zijn wij doordat we ons continu ontwikkelen. Zo bieden wij hét antwoord op actuele vraagstukken in de bouwwereld, nu en in de toekomst. Dat noemen wij baanbrekend bouwen.

De kracht van

Het Concept

De kracht van staalframebouw – daarin geloven wij voor 100%. De kortste samenvatting? Minimale bouwtijd, maximaal resultaat. Bouwen met staalframe is namelijk duurzaam, flexibel én efficiënt. Van uw particuliere woning tot grootzakelijk – staalframebouw is toepasbaar in ieder project. Als pionier in een traditionele branche zijn wij sinds het eerste begin overtuigd van de kracht van het concept. Noem ons eigenwijs, of zelfs een beetje gek. Dat maakt ons niet uit, want staalframebouw heeft de toekomst.

De kracht van

De Constructie

Staalframebouw is ijzersterk. Dat garanderen we omdat onze eigen engineers nauwgezet de krachtigste constructies ontwerpen én doorrekenen. Alle onderdelen van ieder casco worden vooraf op maat gemaakt. Het materiaal is bovendien zeer maatvast en ongevoelig voor het weer. Daardoor is het snel en eenvoudig te monteren in alle omstandigheden. Zo wordt er veel tijd bespaard. En de veiligheid? Staalframebouw voldoet aan alle bouwfysische eisen en normen. Het is geluids- en brandwerend, zeer goed isolerend én aardbevingsbestendig. Kortom, het staat als een huis. Dat is de kracht van de constructie.

De kracht van

De connectie

Bouwen doen wij als specialist altijd in samenwerking met ons sterke, betrouwbare netwerk. Architecten, aannemers, leveranciers en natuurlijk onze opdrachtgevers. Samen werken wij resultaatgericht. En ja, wij houden van uitdagingen. Om ieder project tijdig en succesvol af te ronden zijn planning en timing essentieel. Daarom werken we bijvoorbeeld samen in innovatieve 3-D modellen. Samen blijven we ons ontwikkelen, alles gericht op optimale communicatie. Dat noemen wij de kracht van de connectie.

Hoe het begon

Frank van Herk, oprichter van C3 Staalframebouw, studeerde in 1987 af als civiel technisch ingenieur. De eerste jaren werkte hij in de civiele techniek en vervolgens ook in de utiliteitsbouw. In 2007 werd Frank algemeen directeur bij een seriematige woningbouwer.

Wat hem opviel was dat voor iedere serie woningen opnieuw het wiel werd uitgevonden. Niet alleen bracht dit onderaan de streep hogere bouwkosten met zich mee, maar ook meer fouten in de uitvoering. Frank ging op zoek naar een eenvoudig maar goed bouwsysteem dat breed toepasbaar was. Al snel kwam hij in aanraking met staalframebouw. In 2010 richtte hij ‘FM Bouw’ op, voorloper van C3 Staalframebouw.

Frank en zijn team pakken met staalframe alle actuele vraagstukken in de bouw aan. Denk aan standaardisering en Legolisering om de woningnood aan te pakken en om nieuwbouw betaalbaar te houden. Ook op het vraagstuk van duurzaamheid is staalframebouw het antwoord, door actief in te spelen op de stikstofproblematiek, de CO2-uitstoot en op de noodzaak van circulair bouwen. Staalframebouw heeft de toekomst.

Samenwerkingsverbanden

Bouwen doen wij als specialist altijd in samenwerking met ons sterke, betrouwbare netwerk. Door te werken met vaste partners in de vorm van samenwerkingsverbanden kunnen wij garant staan voor onze kwaliteit. We weten wat we aan elkaar hebben. Daardoor kunnen we snel schakelen en samen in korte tijd mooie projecten opleveren voor onze klanten. Vaste samenwerkingsverbanden hebben wij met: