BAANBREKEND BOUWEN

Een vrijstaande woning snel en flexibel gebouwd met staalframebouw

Dat het loont om bij de bouw van een nieuwe woning verder te kijken dan de traditionele bouwmethoden, kan Marcel Meijer alleen maar bevestigen. Hij liet afgelopen voorjaar het frame en de fundering van hun nieuwe vrijstaande woning door C3 Staalframebouw plaatsen. De rest deden en regelden zij bijna allemaal zelf. Wij spraken Marcel over de samenwerking en toegevoegde waarde van C3 Staalframebouw. En over de voor(oor)delen van staalframebouw.

Van schetsen op papier naar een echt stevig huis

Het was de droom van Marcel om één keer in zijn leven projectleider te zijn bij de bouw van zijn eigen huis. Die droom is afgelopen jaar werkelijkheid geworden, want hij vond een prachtige kavel in Deventer. Marcel en zijn vrouw Angela kozen ervoor om geen architect in te schakelen, maar zelf hun droomhuis te tekenen: “We wilden een uniek huis. Niet alleen qua uiterlijk, maar ook qua gebruikte materialen en technieken.”

Omdat Marcel zelf vrij technisch is, ging hij op zoek naar een flexibel bouwbedrijf waarbij zij veel zelf konden doen. “Van het aanleggen van de riolering tot stroominvoer en meterkastaansluitingen, ik wilde het installatietechnische gedeelte zelf doen. Helaas zijn traditionele bouwbedrijven op dit gebied niet flexibel genoeg. Daarom ben ik op zoek gegaan naar alternatieven”, vertelt hij. Na een korte zoektocht op Google kwam Marcel uit op staalframebouw. “Ik ben mij in deze bouwmethode gaan verdiepen en zodoende kwam ik bij C3 Staalframebouw terecht. Tijdens een gesprek met Frank heb ik onze tekeningen laten zien en verteld wat ik zelf wilde doen. Dat was geen probleem. Frank snapte heel goed wat ik nodig had en waar ik naar op zoek was. Daarnaast bleek ook nog dat ze het huis binnen 4 weken neer konden zetten, inclusief de fundering. ‘Zo snel kan je toch helemaal geen stevig huis neerzetten’ dacht ik toen nog.”

Is staalframebouw wel sterk genoeg?

Inmiddels weet Marcel wel beter, want het huis staat en is heel sterk. Toch was hij niet vanaf moment één overtuigd om het framewerk van zijn nieuwe woning uit staal te laten bestaan. “Ik heb echt wel even getwijfeld, omdat ik de bouwmethode nog niet kende en dus ook geen voorbeelden had qua prijs-kwaliteitverhouding”, zegt hij. “Daarnaast vroeg ik me ook af of staalframe wel sterk genoeg is om een heel huis te dragen. Vooral omdat het materiaal maar 1,2 mm dik is. Gelukkig heeft C3 Staalframebouw mij weten te overtuigen dat het een heel goed alternatief is voor betonbouw en houtskeletbouw. Nu ik zelf alle voordelen heb gezien, snap ik niet dat niet meer mensen hiervoor kiezen.”

Flexibiliteit was voor mij het grootste voordeel

Eén van de belangrijkste voordelen voor Marcel was de flexibiliteit in het bouwproces en op het gebied van installatietechniek. “Doordat het framewerk in drie weken staat, kan je met de rest van het bouwproces heel flexibel omgaan en er je tijd voor nemen. Daarnaast is het in een stalen frame veel eenvoudiger om een installatie te huisvesten. Het zijn allemaal holle wanden waar je doorheen kunt, dus je hebt veel minder nodig om installaties op de juiste plek te krijgen. Ik gaf door waar ik de sparingen wilde, de constructeur keek of het kon en het werd gemaakt.”

Ook op het gebied van isolatie ben je in staalframebouw heel flexibel. Je kunt het eigenlijk zo gek maken als je zelf wilt. Om de woning extra goed te isoleren, koos Marcel daarnaast voor een Hectar-fundering en liet deze (binnen een week) plaatsen door C3 Staalframebouw: “Dit is een relatief nieuwe manier van het storten van een fundering. Je legt een laag piepschuim op de grond, een halve meter breder dan je woning, en daar overheen wordt beton gestort. Zo creëer je een heel goed geïsoleerde basis. In combinatie met staalframebouw werkt dit perfect.”

Professionele partij die beloftes waarmaakt

Over de samenwerking met C3 Staalframebouw kan Marcel heel kort zijn: “Top partij! Zij hebben mij heel enthousiast gemaakt over staalframebouw. En terecht, want Frank maakte zijn belofte waar. De fundering en het framewerk stonden er inderdaad met vier weken. Bij C3 Staalframebouw weet je afspraak is afspraak. De communicatielijnen zijn kort en de mensen zijn competent.” Marcel sluit af met een mooi compliment: “Ben je op zoek naar een professionele en betrokken partij die doet wat ‘ie belooft? Dan ben je bij C3 Staalframebouw aan het juiste adres.”

Start u binnenkort ook met de bouw van een (vakantie)woning of bedrijfspand? Laat u dan eens informeren over de voordelen van staalframebouw. Neem voor meer informatie gerust contact met ons op. Wij denken graag met u mee over de mogelijkheden!