BAANBREKEND BOUWEN

Prefab aanbouw in vijf dagen dankzij samenwerking De Prefabriek en C3 Staalframebouw

Een aanbouw kan uw huis een totaal andere uitstraling geven en enorm veel extra ruimte opleveren. Toch betekent het realiseren van een uitbouw doorgaans vele weken bouwwerkzaamheden. Rommel, stress en geluidsoverlast waar veel mensen niet op zitten te wachten. Daarom heeft De Prefabriek bouwoplossingen bedacht om snel en voordelig een huis uit te bouwen: een aanbouw in vijf dagen. Jaarlijks realiseert De Prefabriek al zo’n 160 prefab aanbouwen, maar om verder te kunnen groeien zijn zij de samenwerking aangegaan met C3 Staalframebouw.

Wij spreken eigenaar Thijs Wesseling over de samenwerking: “Het is mijn ambitie om te groeien naar het plaatsen van acht aanbouwen per week. Nu zijn dat er nog zo’n drie. Om dit te realiseren heb ik in C3 Staalframebouw een partner gevonden op wie ik kan bouwen. Zij doen voor alle aanbouwen de engineering en samen zijn we verantwoordelijk voor de assemblage. In onze fabriekshal zetten wij de aanbouw vervolgens in elkaar. Zo kunnen we meer werk verzetten in dezelfde tijd.”

Een aanbouw in vijf dagen

De Prefabriek prefabriceert in samenwerking met C3 Staalframebouw de aanbouwen in de werkplaats en plaatst deze dan kant-en-klaar op locatie. Doordat het voorbereidend werk al is gedaan, is het werk in en om het huis altijd binnen vijf dagen klaar. Thijs: “Nadat alle wensen van de klant op papier zijn gezet, gaat de engineer van C3 Staalframebouw aan de slag. Hij maakt twee technische tekeningen: een voor de prefab elementen die C3 assembleert en de ander voor de onderdelen die wij zelf prefabriceren. De prefab elementen voor wanden, vloeren en daken die C3 Staalframebouw maakt, gaan vervolgens op transport naar ons. Daarna zetten wij deze in onze werkplaats in elkaar. Zo realiseren we samen een aanbouw voor de klant. Het feit dat C3 Staalframebouw naast de assemblage ook de engineering in eigen huis heeft, vind ik echt een pluspunt! Zo heb je één aanspreekpunt.”

Een partner op wie je kunt bouwen

“De Prefabriek en C3 Staalframebouw versterken elkaar in meerdere opzichten”, vertelt Thijs. “Allereerst op het gebied van kennis. C3 heeft alle kennis in huis over staalframebouw en wij weten veel over assembleren. Doordat we die kennis met elkaar delen en nauw samenwerken, kunnen we het eindproduct steeds beter en beter maken. Daarnaast vind ik het heel fijn dat ik een partij achter de hand heb die meer assemblagewerkzaamheden van ons over kan nemen op het moment dat wij een te lage capaciteit hebben. Een partner op wie wij kunnen bouwen en waarmee wij samen onze groeiambities kunnen realiseren. Communicatie speelt daarbij voor mij een heel belangrijke rol. Bij elk project dat we samen doen, zijn namelijk meerdere mensen betrokken. En iedereen moet altijd kunnen inzien wat de status is van een project. Daarom hebben we een groepsapp aangemaakt. Nu kan iedereen inzien welke bestellingen verzonden en ontvangen zijn en wat er nog opgepakt moet worden. Door met elkaar in gesprek te blijven over wat er goed gaat en wat er beter kan, en daar ook direct actie op te ondernemen, loopt onze samenwerking op rolletjes. We doen het echt samen!”

Benieuwd wat C3 Staalframebouw en De Prefabriek voor uw project kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op!