BAANBREKEND BOUWEN

Baanbrekend bouwen in staalframe met productieleider Mike Damen

Baanbrekend bouwen kunnen wij niet zonder onze specialisten op kantoor, in de fabriekshal en op de bouwplaats. Daarom stellen wij graag de mensen achter C3 Staalframebouw aan u voor. We trapten eerder dit jaar af met onze engineer Rick van Herk en hij geeft het stokje door aan zijn goede vriend én collega Mike Damen. Mike werkt sinds april 2020 bij C3 Staalframebouw en is in korte tijd doorgegroeid van assistent uitvoerder tot productieleider. In dit interview vertelt hij over de stappen die hij heeft gemaakt, hoe een gemiddelde werkweek eruitziet en over de projecten waar hij trots op is.

Van assistent uitvoerder tot productieleider

Al voordat Mike bij C3 Staalframebouw begon, was hij bevriend met Rick. “Via hem ben ik hier terechtgekomen”, vertelt hij. “Ik kom uit de interieurbouw, dus secuur werken en bouwen gaat mij wel goed af. Maar bouwen met staalframebouw was nieuw. Daarom heb ik eerst een periode buiten meegedraaid om te kijken of het iets voor mij is. En dat was het! Met veel plezier heb ik bijna een jaar als assistent uitvoerder gewerkt. Maar toen we de productielocatie in Someren kregen en het steeds drukker werd, moest er in de hal ook iemand komen om alles in goede banen te leiden. En dat ben ik geworden. Met die doorgroeimogelijkheden bij C3 Staalframebouw zit het dus wel goed!”

Productielocatie voor prefabricage van staalframe elementen

In het kort zorgt Mike ervoor dat alles in de prefabfabriek op rolletjes loopt. Maar wat houdt dat precies in? Mike: “Mijn werk begint eigenlijk als de geëngineerde 3D-tekeningen zijn goedgekeurd. Dan gaan we in de hal prefabriceren en assembleren. We bespreken eerst de details en de uitdagingen van het project. Dit doen we, zodat de prefabelementen op de bouwplaats straks goed in elkaar passen. Zodra alles voor mij duidelijk is en het staal binnen is, draag ik de opdracht over aan de jongens van de productie. Voordat de prefabelementen de hal verlaten, voer ik nog wel een laatste controle uit volgens een interne checklist. Zo weet ik zeker dat de producten goed de deur uitgaan. Op drukke dagen werk ik ook mee in de hal en anders ben ik bezig met het regelen van transport, voorraadbeheer of het begeleiden van collega’s. Die afwisseling in mijn werk spreekt mij heel erg aan.”

Baanbrekend bouwen

Als Mike terugkijkt op de projecten waaraan hij heeft meegewerkt, zijn er twee projecten die er voor hem bovenuit steken: de twee-onder-een-kapwoningen in Herk-de-Stadt (België) en een appartementencomplex in Purmerend. Mike: “De twee-onder-een-kapwoning in Herk-de-Stadt springt er voor mij bovenuit, omdat het het eerste project was dat ik van begin tot einde heb geregeld vanuit mijn rol als productieleider. De staalframe elementen zijn in onze bedrijfshal in Someren geprefabriceerd en werden ter plaatse door ons gemonteerd. Al die tijd was het mijn verantwoordelijkheid dat alles op rolletjes verliep. Daarnaast ben ik ook heel trots op het project voor Bébouw Midreth in Purmerend. Daar hebben we een appartementencomplex -in twee lagen- in staalframe gerealiseerd. Mede dankzij de goede samenwerking, intern en met de opdrachtgever, verliep het project heel voorspoedig. In minder dan drie weken is het staalframe casco geplaatst en inclusief afbouw was het hele complex klaar in twee maanden!” Daar zit volgens Mike ook direct de toegevoegde waarde van staalframebouw: “Je kunt dankzij staalframe in zeer korte tijd hele complexe bouwwerken neerzetten. Ik vind het dan ook heel mooi om te zien dat de elementen die je maakt in de hal op de bouwplaats als een soort puzzel in elkaar vallen. Zo staat er niet alleen heel snel een gebouw, maar je weet ook dat je als team weer iets moois gepresteerd hebt.”

Benieuwd wat C3 Staalframebouw voor u kan betekenen en wat de mogelijkheden van staalframebouw zijn voor uw project? Neem dan gerust contact met ons op! Wil jij net als Mike ook meewerken aan baanbrekende projecten? We zijn nog op zoek naar zijn vervanger op de bouw. Bekijk onze vacature Meewerkend Voorman en solliciteer. Of stuur een open sollicitatie naar info@c3staalframebouw.nl.