BAANBREKEND BOUWEN

Transformatie van bankgebouw naar appartementen dankzij staalframe optopping

AN Totaalafbouw uit Vught is gespecialiseerd in het transformeren en revitaliseren van gebouwen. Zo geven ze lege kantoorpanden een nieuwe bestemming als bijvoorbeeld appartementencomplex of hostel. Bij de transformatie van een oud bankgebouw in Oegstgeest naar tien appartementen werkte AN Totaalafbouw voor het eerst samen met C3 Staalframebouw. De grootste uitdaging? De korte doorlooptijd! Wij spraken Barry Schelle, directeur van AN Totaalafbouw, over het project en de keuze voor een optopping van staalframe.

Staalframebouw: ideaal bij een korte doorlooptijd

In slechts twintig weken is het voormalige bankgebouw in Oegstgeest getransformeerd naar een appartementencomplex. Om dit te realiseren moesten er onder andere twee extra etages geplaatst worden door middel van een optopping. Barry: “Met de traditionele houtskeletbouw zouden we de deadline nooit gaan halen. Daarom wilden we graag werken met prefab staalframebouw. Hiervan wisten we dat de doorlooptijd veel korter is en het past ook beter bij ons dan houten aftimmeringen. Via Easy Housing zijn we bij C3 Staalframebouw uitgekomen. Met C3 konden we alles binnen tien weken realiseren, van het ontwerp van de constructie tot het plaatsen van de optopping. Vervolgens zijn we zelf aan de slag gegaan met de verdere afwerking, zoals het leggen van de dakbedekking en het plaatsen van de binnenwanden.”

Eenvoudig afbouwen op prefab staalframe

De eerste ervaring met staalframebouw was direct positief. “In onze markt hebben we eigenlijk altijd te maken met korte doorlooptijden”, licht Barry toe. “Daarnaast hebben we doorgaans ook geen megagrote bouwplaats om op te werken. Daarom gaat onze voorkeur sowieso uit naar prefabricage. In dit project met C3 Staalframebouw hebben we daarnaast echt gezien dat het werken met staalframe bij ons past. Het afbouwen op staalframe is veel eenvoudiger. Als onze opdrachtgever aangeeft dat hij het knap vindt dat we het in zo’n kort tijdbestek gerealiseerd hebben, is onze missie geslaagd. Voor een nieuwe opdracht hebben we dan ook weer staalframebouw voorgesteld.”

Verantwoording nemen voor werkzaamheden

AN Totaalafbouw staat in de markt bekend als een partij die doet wat zij zegt en zegt wat zij doet. Daarom vindt Barry het erg belangrijk om samen te werken met partners die dezelfde mentaliteit hebben. Barry: “C3 Staalframebouw onderscheidt zich door verantwoording te nemen voor de werkzaamheden die ze moeten uitvoeren. C3 maakt afspraken, komt ze na en vráagt dan ook of de afspraken zijn nagekomen. Ze gooien niet zomaar iets neer en zeggen ‘succes ermee’. Die service is heel belangrijk. Als we weer een keer staalframebouw nodig hebben, dan denken we zeker weer aan C3 Staalframebouw. Het is een fijne partij om mee samen te werken en persoonlijk contact, korte communicatielijnen en elkaar de ruimte geven en gunnen staan ook bij hen voorop.”

Start u binnenkort ook met de bouw van een woning of bedrijfspand? Laat u dan eens informeren over de voordelen van staalframebouw. Neem voor meer informatie gerust contact met ons op. Wij denken graag met u mee over de mogelijkheden!